Vételár biztosítás

vételár biztosítás

A megvásárolt új gépjármű már a vásárlás pillanatától kezdve veszít értékéből. Az első 3 évben a piaci értéke annyira lecsökkenhet, hogy a lopás/totálkár esetén az alapbiztosító által kifizetett kártérítés csupán a vételár fele lehet.

vételár biztosítás - bmw

A CASCO kártérítés az önrésszel csökkentett káridőponti értékig fedezi a kockázatokat. Az EuroGAP biztosítás a káresemény bekövetkezésekor – totálkár vagy lopás esetén – fedezi a gépjármű számlán feltüntetett beszerzési ára és a káridőponti forgalmi érték közötti különbözetet. Az EuroGAP Plusz biztosítás fedezi a CASCO által levont önrészt is.

A vételár biztosítás kötésével az autónk teljes körű védelmét érhetjük el. A vételár biztosítást akkor köthetjük ha már az autónk rendelkezik a kötelező biztosítás mellett CASCO biztosítással is

- Ha még nincs CASCO biztosítása, itt tarifálhat, és köthet online

A vételár biztosítás az autónk vételára és a káridőponti aktuális érték közötti különbséget téríti meg. Egyszerűbben megfogalmazva a vételár biztosítás az értékcsökkenésre nyújt fedezetet.

Milyen kockázatoknak van kitéve gépjárművünk?

 • Lopás:Magyarországon 2007-ben naponta 20 db gépjárművet loptak el. A lopások 10 százaléka felderített bűncselekmény.
 • Totálkár:Magyarországon évente közel 21000 személyi sérüléssel járó baleset történik. Az ilyen jellegű balesetek alkalmával a gépjármű nagy valószínűség szerint totálkáros lesz.
 • Elemi károk:A szélsőséges meteorológiai jelenségek, időjárás (vihar, jégeső, tűz) hatalmas károkat tehetnek

Mire terjed ki a vételár-biztosítás?

 • Lopás:Ha a gépjárművet ellopták
 • Totálkár:Törés, elemi kár. Amennyiben a gépjármű javítási költségei meghaladják aktuális forgalmi értékét.

A vételár biztosítás kötésének feltételei

 • A vételár biztosítás megkötését az autó vásárlása után 90 napon belül lehet megkötni
 • A gépjármű rendelkezzen érvényes forgalmi engedéllyel
 • Magyar rendszámtáblával
 • A gépjármű vételára új autó esetén maximum 25.000.000 Ft, használt gépjármű vásárlása esetén maximum 10.000.000 Ft lehet
 • Használt gépjármű vásárlása esetén az autó nem lehet több 5 évesnél

 

- Vételár biztosítást itt köthet!

- Ha még nincs CASCO biztosítása, itt tarifálhat, és köthet online
eurogap-biztositasi-dijak

Bővebben a vételár biztosításról

A vételár biztosításról:

Az autó vásárlás pillanata felemelő érzés bárki számára. Féltjük autónkat, hiszen nem volt olcsó, szeretnénk megóvni, de az autó értékcsökkenése már az első kilométerek megtétele után elkezdődik. Megkötjük rá a kötelező biztosítást, ahogy azt a kgfb törvény előírja, akik szeretik a nagyobb biztonságot megkötik a CASCO biztosítást is. Ma már akik a teljes biztonságban szeretnék tudni autójukat, vételár biztosítást is köthetnek.

Mi is a vételár biztosítás?

A vételár biztosítás (GAP) az autóbiztosítások egy speciális fajtája, mely a kötelező biztosítás és a casco biztosításon felül plusz szolgáltatást nyújt.

A gépjárművünk kötelező biztosítása a másoknak okozott kárt fizeti ki. Tehát a mi gépjárművünk nincs védve a káresemény költségeivel szemben.
Ha van CASCO biztosításunk, és gépjárművünk Pl. totálkáros lett, a CASCO a gépjárművünk aktuális értékét fogja kifizetni, amiből levonja az önrészt is, ami gyakori, hogy kevesebb mint a gépjárműn lévő hitel. Ilyen esetekben történik, hogy fizetjük a hitelt tovább, gépjárművünk pedig már nincs.

Ha szeretnénk teljes védelmet az autónkra, vételár biztosítás kötése javasolt. A vételár biztosítás kifizeti az autónk vételára és a CASCO által fizetett összeg különbségét. A vételár biztosításnak tehát feltétele, hogy a gépjárműn rendelkezzen CASCO biztosítással.

Amerikában és Európában rendkívül elterjedt a Vételár biztosítás, a gépjármű vásárlók 30-40%-a él a GAP lehetőségeivel. Itthon is indokolt lenne az elterjedése, amit a 60-70 ezer totálkárossá vált, hitellel terhelt autó is indokolna, ami a gazdasági válság óta keletkezett. A legtöbben nem rendelkeztek annyi tőkével, hogy egy újabb autó kezdőrészletét be tudják fizetni, és még a totálkárossá vált autón is fennálló hiteltartozás van. Ezért sokan több évig is fizetik még az autóhitelük pedig az már rég a roncstelepen van, újabb autó vásárlására pedig emiatt nincs lehetőségük.

A GAP biztosítás esetében ki tudjuk fizetni az autónkon lévő tartozást, és még egy új autó befizetésére is lehetőségünk van.

A vételár biztosítás új és használt autóra egyaránt köthető. Mindkét esetben 90 napunk van a biztosítás megkötésére. Használt autó vásárlásakor a gépjármű nem lehet több 5 évesnél a GAP biztosítás kötéséhez.

Mikor fizet a GAP?

A GAP vételár biztosítás lopás, totálkár, elemi kár esetén fizeti ki a károsult részére a adás-vételi szerződésen, vagy számlán szereplő összeg és a gépjármű aktuális ára közötti különbséget. A vételár biztosítást 4 évre lehet kötni. Érdemes elgondolkozni azon, hogy négy év alatt mennyit veszít a kocsik az értékéből. Ez gyakran eléri az 50%-ot. Érdemes azt is tudni, hogy gépjárműhitel esetén az első egy-két évben szinte csak kamatot fizetünk a tőkénk csak minimálisan változik.
A GAP esetén a kártérítési összeg maximalizálva van. Ez új gépjárműveknél 7,5M Ft, használt gépjárműveknél 5M Ft.

Milyen feltételeknek kell teljesülni a vételár biztosítás kötéshez?

 • A gépjármű rendelkezzen kötelező biztosítással, CASCO biztosítással
 • Legyen érvényes magyarországi rendszámtáblája
 • Használt gépjármű vásárlásakor az autó vételára ne haladja meg a 10.000.000Ft-ot
 • Új gépjármű vásárlása esetén az autó ára ne legyen 25.000.000Ft-nál több
 • Az autó ne legyen több 5 évesnél

GAP kötése elektronikusan

A vételár biztosítás (GAP) kötése elektronikus rögzítés alapján (óra, perc) pontossággal történik a GAP rendszerében. A biztosítás érvényességéről, aktuális pontos díjáról a netbiztosito.eu értesíti Önt e-mailben, telefonon.

 • A rögzítéshez szükséges egy számlamásolat, ha az nem áll rendelkezésre akkor adás-vételi szerződés. Fontos, hogy szerepeljen az autó ára a szükséges dokumentumokon.
 • Továbbá szükséges, hogy elküldje a gépjármű forgalmi engedélyének a másolatát (mindkét oldal).
 • Személyes adatok, cég esetén cégadatok.

Ha minden adat rendelkezésünkre áll, megkeressük Önt további egyeztetés céljából, az ajánlatot e-mailben küldjük Önnek el. Aláírás után küldje vissza, és miután rögzítettük a GAP rendszerében a vételár biztosítást értesítjük (óra, perc pontossággal) a biztosítás érvényességének kezdetéről.

Vételár biztosítás | vételár biztosítás kötés