Utasbiztosítás — 2020. március 13.
Utasbiztosítás a koronavírus idején! Jó tudni!

Mára már nemcsak Európát, de Magyarországot is elérte a koronavírus, így megszaporodtak a lemondott utak, járattörlések.

Amennyiben a biztosított olyan országba, területre, régióba utazik, ami szerepel a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt helyei között, úgy az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírussal kapcsolatban bekövetkezett kárigényekkel kapcsolatban.

Ha mégis nem javasolt területre utazunk, minden más, a szerződésben foglalt kárigényre kiterjed az utasbiztosítás fedezete, ami nem a koronavírussal kapcsolatban merül fel.

Amennyiben karanténba kerül az biztosított, nem tekintendő biztosítási eseménynek, a biztosító nem fog fizetni.

A 472/2017. (XII.28) kormányrendelet értelmében, nem minősül káreseménynek az utazás lemondása, még akkor sem, ha az adott országba már nem lehet belépni az utazás kezdetekor, mert az felkerült a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt helyei közé. Ilyen esetben az utazási irodának fel kell ajánlani egy későbbi időpontot, vagy vissza kell téríteni a befizetett összeget. Szintén nem lemondási ok az utazó félelme.

A díjvisszatérítés az utasbiztosítási szerződések része, amit részletez. Az utasbiztosítási szerződés díja a szerződés kockázatba lépése előtt visszakérhető, ha az ügyfél nem utazik el, így nem veszi igénybe a szolgáltatást.

Az utazás megkezdése előtt tájékozódjon a koronavírus helyzetről hiteles forrásból!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


− 7 = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>