Utasbiztosítás — 2013. augusztus 08.
Utasbiztosítás a bankkártya mellé

A mára már alapvető dolognak számító bankkártya tulajdonosok közül sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a sok esetben mindennap használt dombornyomott kártyához tartozik-e, illetve ha igen, akkor milyen biztosítás. Pedig a legtöbb bank esetében a kibocsájtott kártya alapdíja tartalmaz valamilyen biztosítást.

Utasbiztosítás automatikusan?

Jellemző, hogy a bankok által kibocsájtott dombornyomott kártyák mellé automatikusan kapunk egy alap utasbiztosítás szerződést is (esetleg balesetbiztosítás), vagy lehetőségünk van egy hozzá kapcsolódó biztosítási szerződés megkötésére kedvező díjjal. Ezek általában egy éves, határozott időtartamra köthetőek, egyszeri díjfizetéssel.

A nyári szezon egyben a legtöbb ember számára a nyaralás időszaka is. A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás ebben az időszakban még inkább előtérbe helyeződik, érdemes azonban mindenképpen utána nézni, hogy ha van is, magába foglalja-e azokat a szolgáltatásokat, amelyeket igényként támasztunk a biztosítóval szemben egy nem várt esemény esetében?

Az általános eseteket tekintve, és a teljesség igénye nélkül egy bankkártyához kapcsolt utasbiztosítás megfelelő lehet az alábbi esetekben:

–          egyszemélyes utazás esetében;

–          csomagok nélkül utazunk egy rövidebb időszakra (repülővel);

–          nem utazunk messzire, esetleg a szomszédos országok valamelyikét látogatjuk meg;

–          nem űzünk extrém sportokat, illetve egyéb, fokozott balesetveszéllyel járó tevékenységet;

–          amennyiben olyan célországba utazunk, ahol a megigényelt európai egészségkártya elfogadásra kerülhet;

 

Fontos kérdések a bankkártyához kapcsolt utasbiztosítás esetében:

  1. Mely országokban érvényes az utasbiztosítás? (pl.: csak Európa, esetleg más országokra is kiterjed, vannak-e kizárt célországok, stb.)
  2. Az egyes kockázatokhoz milyen biztosítási összeg kapcsolódik? Mennyit térít a biztosító egy egészségügyi ellátáskor, betegség esetén, kórházi kezelésekre. A külföldön igénybe vett orvosi ellátások, különösen, ha kórházi (esetleg súlyosabb sérülés vagy betegség esetében) ellátásra szorulunk akár a több millió forintot is elérheti már néhány nap alatt.
  3. Köthetünk-e kiegészítő biztosítást a meglévő utasbiztosítás mellé? Ez elsősorban azok számára fontos szempont, akik extrém sportokat űznek.
  4. Milyen hosszú kinn töltött időszakra vonatkozik a biztosítás? (Esetenként meg van határozva a külföldön töltött napok maximum biztosított napok száma.)
  5. A meglévő utasbiztosítás tartalmaz-e poggyászbiztosítást? Fontos lehet azok számára, akik a nyaralásuk alkalmával is szeretnék nyomon követni üzleti ügyeiket, stb. Egy-egy értékesebb laptop esetében semmiképpen nem elhanyagolható a poggyászbiztosítás megléte.
  6. Van-e a biztosítónak esetleg 24 órában elérhető assistance szolgáltatása? Érdemes mindenképpen ennek az elérhetőségét mindig magunknál tartani, hiszen ha baleset, vagy nem várt esemény történik, mindenképpen segítségünkre lehetnek.

 

Kellemes nyaralást kíván Mindenkinek a Netbiztosito.eu!

 

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


− 1 = 8

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>