Utasbiztosítás — 2017. május 08.
Magyar utazási szokások: egyre népszerűbbek az egzotikus úti célok

Míg a téli hónapokban rendszerint síelés céljából keressük fel a környező országokat, addig a tavasztól késő őszig terjedő időszakban kiszélesedik a legtöbbször választott úti célok skálája. Ma már a távoli országok is megfizethető áron elérhetőek, de még mindig nagy népszerűségnek örvendenek az európai nagyvárosok. Tavasszal sokan döntenek a hosszú hétvégék mellett, nyáron pedig elérkezik a várva-várt nyaralás, melyhez a Földközi-tenger partvidéke éppen úgy igen kedvelt, mint az egzotikus szigetek.

A fapados járatok sokszor meglepően alacsony árainak és a szezonon kívüli szállás foglalásoknak köszönhetően már viszonylag olcsón ellátogathatunk az európai nagyvárosokba. A turisztikailag frekventált területek tulajdonképpen tavasszal és ősszel is nagy népszerűségnek örvendenek, s ekkor ráadásul a tikkasztó hőséggel sem kell megküzdenünk a városnézés során. A hazai turisták ma már nem csak a nyári időszakban utaznak külföldre, hanem gyakran egy-egy hosszú hétvége erejéig is. Egy focimeccs éppen úgy jó apropó lehet ehhez, mint a decemberi hetekben Lappföld és az igazi Mikulás felkeresése. Bár kétségtelen, hogy a bécsi és a londoni adventi vásárok is sokakat csábítanak utazásra, de ha hosszabb pihenésről van szó, akkor leginkább a nyári hónapok jöhetnek számításba.

Horvátország évek óta nagyon kedvelt a magyarok körében, de az olasz és a spanyol üdülőparadicsomokat is sokan választják pihenés céljából. Akár a távol-keleti úti célok, vagy a közép-amerikai városok is népszerűek, de a különleges esküvőt tervezőknek az egzotikus szigetek sem bizonyulnak ma már megfizethetetlennek. Legyen szó bármelyik lehetőségről is, a megfelelő szálláshely mellett az utasbiztosítás megkötése is sokat segíthet abban, hogy a pihenés minden tekintetben tökéletesre sikerüljön.

Természetesen nem mindegy, hogy milyen céllal utazunk külföldre. Míg a horvátországi nyaralás idejére a hagyományos utasbiztosítás is elegendő lehet, addig az extrém sportokat, búvárkodást, vagy indiai körutazást tervezők számára inkább javasolt valamilyen speciális, kiegészítő biztosításokkal kombinált csomag. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utazók szeretnek spórolni a biztosításon, pedig ha a szükség úgy hozza, akkor elengedhetetlen a megfelelő ellátást biztosító megoldás.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


2 + 4 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>