Lakásbiztosítás — 2012. július 19.
Kötelező lakásbiztosítás Romániában

Szomszédunkban hamarosan büntethetővé válnak azok az ingatlantulajdonosok, akik nem kötöttek kötelező lakásbiztosítás szerződést a természeti károk, például földrengés vagy árvíz ellen.  A törvény 2012. augusztus 6-án lép életbe.

Önkormányzat ellenőrzi a lakásbiztosítás meglétét

A helyi önkormányzatok feladata lesz annak a listának az elkészítése és továbbítása a Katasztrófák Elleni Biztosítási Pool számára, amely tartalmazza a lakások számát.

A múlt évben közel egymillió kötelező lakásbiztosítást kötöttek, de mostanra ebből már csak fél millió aktív. Ugyanis csakúgy, mint a hagyományos lakásbiztosítás esetében, ezt is évente kell meghosszabbítani, de a lakosok egy része nem teszi meg.  A másik ok, hogy az önkormányzatoknak csak a 75 százaléka továbbította a listát a PAID-nek.

Lakásbiztosítás hiánya miatt büntetés is járhat

Azzal, hogy a törvény még nem lépett életbe, csak azt érik el, hogy a lakosok nem foglalkoznak igazán a kötelező lakásbiztosítás fontosságával.  Nem vesznek tudomást az esetleges pénzbüntetésről sem.  Az önkormányzatok is tartózkodnak a bírságolástól, hiszen akiknek a lakásbiztosítás díjára nem volt pénzük, azoknak a büntetésre még inkább nem lesz.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 − 9 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>