KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület

cím: 1108 Budapest, Venyige u. 3.

tel : 06-1 433-1180
fax: 06-1 433-1181

hétfő: 08.00-17.00, kedd-péntek: 08.00-16.00

A Köbe kialakulása

A Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületet 1996-ban alapította a FUVOSZ és más a fuvarozáshoz köthető magánszemélyek. Az egyesület fennállása után 1 évvel, 1997-től kapta meg az engedélyt biztosítások értékesítésére, 1998-tól már kötelező biztosításokat értékesített. A Magyar tulajdonú biztosító egyesület működését alapvetően a non-profit felépítés jellemzi, melynek célja az ügyfelek minél magasabb színvonalú kiszolgálása kedvező biztosítási díjak mellett.

A Köbe garanciát vállal arra, hogy a keletkezett díjbevételt a biztosítási termékek fejlesztésére, valamint tőkefeltöltésre fordítja. A biztosító egyesület a fennállása óta folyamatosan erőteljes növekedést mutat, az egyesület taglétszáma, díjbevétele, vagyona évről-évre gyarapodik.

A Köbe elsősorban a hazai igényekhez szeretne igazodni, a biztosítási termékeit is ez alapján fejleszti, a rugalmasságot szem előtt tartva. Először vezették be a Magyar piacra a kötelező és casco egy áron terméküket, az önrész biztosítást, vagy a nagy érdeklődésnek eleget téve a kátyúkár biztosítást, a hazai utak miatt.

A Köbe fejlődése

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Köbe 2012-re elérte, hogy a biztosító egyesület taglétszáma meghaladta a 200.000db-ot, 2011-ben több mint 7milliárd forintos díjbevétel mellett 15.000 káreseményt rendeztek.

A Köbe Biztosító Egyesület 7,5milliárd Ft tartalékkal rendelkezik, így az egyesület tagjai biztonságban érezhetik magukat, hogy a jogosan felmerülő kárigényüket a biztosító megtéríti. Tovább erősítheti a Köbe ügyfelei számára a teljes biztonságérzetet, hogy az egyesület viszont biztosítóval is rendelkezik.

Biztosító egyesület?

Mivel a Köbe biztosító egyesület és nem társaság, így nemcsak biztosítási díjat, hanem tagdíjat is kötelesek fizetni az ügyfelek. Ennek mértéke 150Ft/hó. Gyakori, hogy a tagdíj+biztosítási díj együttes megfizetése esetén is jól járnak a Köbe ügyfelei, hiszen a Köbe esetében nem kell a tulajdonosi háttérnek profitot termelni, így a biztosítási díjakat alacsonyan tudják tartani.

A Köbe társadalmi felelősségvállalása

A Köbe a társadalmi felelősség vállalásból is kiveszi a részét. 2009-ben megalapította a Szent Kristóf alapítványt, mely a bajba jutott egyesületi tagokon kíván segíteni. A vörösiszap katasztrófa idején az egyesület tagonként 100Ft-os utalt át a kármentő alap számlaszámára. Részt vesz több baleset megelőző programban is.

Alapvetően 3 féle biztosítási terméket értékesít a Köbe Biztosító egyesület:

KGFB

CASCO

Lakásbiztosítás

Egyéb biztosítások:

Parkolás biztosítás

Önrész biztosítás

Defekt és Kátyú Biztosítás