Lakásbiztosítás — 2015. március 18.
Csőtöréssel jelentkeznek leggyakrabban az Allianznál

Az ingatlantulajdonosok által bejelentett káresemények között 2014-ben vezető helyet foglaltak el az árvizek, de hasonlóképp nagy gyakorisággal fordultak a biztosítóhoz ügyfeleik csőtöréssel kapcsolatban. Mint a statisztikákból kiderült, ez utóbbira fizetett ki az Allianz Biztosító a legtöbbet az utóbbi években.

Az elmúlt évek hazai időjárására visszagondolva kétség sem férhet ahhoz, hogy szép számmal volt részünk természeti csapásokban, így a 2014-es évben jócskán számolnunk kellett jégesővel, felhőszakadással, ónos esővel és rengeteg kárt okozó szélviharokkal is. Azonban nem csak a természet tehető felelőssé a felmerülő problémákért, hanem sok esetben az ingatlanok nem megfelelő állapota, vagy a lakáshasználati szokások. Nem véletlen, hogy átlagosan havonta 12 ezer csőtörést jelentenek be az ügyfelek az Allianznál. Ebből a szempontból a csúcstartónak a májusi hónap bizonyult az elmúlt évben, amikor 20 ezer háztartás várta a biztosítótársaságtól a felmerült károk ellenértékének megfizetését.

A januári hónap a betöréses lopásoktól és az olyan háztartásban előforduló károktól volt hangos, mint a különféle robbanások, de földrengés is előfordult hazánkban. Szerencsére a februári hónap káresemények szempontjából csendesebb időszaknak ígérkezett, ám a március máris szélviharokkal kezdődött. A nyáron beköszöntő viharos időszak már májusban megmutatta foga fehérjét, hiszen az Allianz Biztosító csak ebben a hónapban közel 6500, a januári viharmentes időszakot 44-szeresen túlszárnyaló számban kapott bejelentéseket viharral kapcsolatban.

A nyári időszak nyilvánvalóan gazdagabb viharos időjárásban, s ennek megfelelően a nyílászárókat és a homlokzatokat megrongáló szélviharokkal teli időszak jött el. Gyakran fordultak az ügyfelek tetőkárokkal is a biztosítóhoz. Az ősz első hónapjában eső és árvíz egyszerre okozott problémát, de csőtörés is szép számmal jelentkezett az ingatlanokban.

Talán kissé furcsa, de a statisztikák mégis alátámasztják, hogy egészen 2008-ig visszamenően elmondható, hogy a legtöbb zárcsere decemberben történt, az azt megelőző hónap viszont kicsit csendesebb volt a biztosítónál, és legtöbbször csak üvegtörés kapcsán jelentkeztek igényérvényesítéssel. Az év utolsó hónapjában rendszerint megérkeznek a karácsonyfákkal kapcsolatos tűzesetek, tehát még mindig igaz, hogy minden előzetes figyelemfelhívás ellenére sem eléggé körültekintőek az ünneplés közben a családok.

Végül nézzünk néhány érdekességet az Allianz tapasztalatai alapján a kárrendezésekkel kapcsolatban!

A 2014-es év szeptemberében felmerült, vízzel kapcsolatos károkra kifizetett összeget ötforintosokra váltva, és pénzérméket egymás mellé állítva eljutnánk Budapestről egészen Londonba. Az Allianz éves kárrendezéseikor elszámolt összegből pedig egészen Los Angelesig juthatnánk.

A legtöbb káresemény az elmúlt évben is a fővárosban történt, mintegy 25 ezer darab bejelentés érkezett csak Budapestről a biztosítóhoz.

A leggyakoribbnak számító csőtörések kapcsán szintén érdekes összehasonlítás látott napvilágot, mely szerint, ha minden kárbejelentés egy méter vezetéknek felelne meg, akkor a Mount Everest magasságának négyszereséig érne az ilyen módon felállított csővezeték.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


− 6 = 0

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>