Egyéb biztosítás Utasbiztosítás — 2011. április 12.
Sok a NEM megfelelő biztosítással rendelkező hazai ingatlan

Sok ingatlan tulajdonosának nem fontos a lakásbiztosítás

A természeti csapások száma az elmúlt néhány évtized távlatában egyre nagyobb intenzitással emelkedik, amellyel párhuzamosan a biztosítók kockázatvállalása is egyre nagyobb ebben a tekintetben. A sokszor megrendítő események ellenére azonban még mindig alapvető probléma, hogy a hazai ingatlan tulajdonosok egy részének egyáltalán nincs és nem is fontos a lakásbiztosítás. A másik nagy probléma, hogy ha van is lakásbiztosítás, akkor a tulajdonos nem kellő körültekintéssel kötötte meg, vagy nem kérte a biztosító által kínált értékkövetés lehetőségét, így az ingatlan alulbiztosított.

Lakásbiztosítás nélkül a veszélyeztetett területeken

Az elmúlt három évtized egyre növekvő természeti csapásai mellett a biztosítók kockázatvállalását növeli az is, hogy a demográfiai növekedés hatására egyre nagyobb az esetleges természeti katasztrófákkal sújtott területek, illetve lakosok száma. Ijesztőnek hat ezen viszonyok mellett az, hogy a hazai ingatlanok mindössze 72 százaléka biztosított. A felmérések szerint a nem biztosított ingatlanok nagy része pedig különösen veszélyes területen, például árvízveszélynek kitett részeken van. A biztosított ingatlanok ezzel szemben mindenképpen előnyösebb helyzetben vannak, hiszen egy esetleges természeti csapás esetén a biztosítótól a lakásbiztosítás ellenében számíthatnak anyagi segítségre. Érdemes azonban a lakásbiztosítást újra átnézni, hogy ne tegyük ki magunkat egy esetleges alulbiztosítás veszélyének.

Kattintson és tudjon meg még többet a lakásbiztosítás általános feltételeiről, lakásbiztosítás kalkulátorunk segítségével pedig könnyen kiszámolhatja személyre szabottan a Ön díját, a lakásbiztosítás megkötésének folyamatában, felmerülő kérdések megválaszolásában örömmel állunk rendelkezésére!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


1 × 1 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>