Egyéb biztosítás Lakásbiztosítás — 2010. június 10.
Katasztrófavédelmi biztosítás

A Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetsége javaslatot tett egy úgynevezett katasztrófavédelmi biztosítási rendszer kiépítésére. Tették ezt annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő a mostani árvíz utáni helyzet. Felmérések alapján a károsultaknak jelentős része nem rendelkezik lakásbiztosítással, egy esetlegesen kialakuló következő árvíz vagy természeti csapás után pedig ismét az államnak kellene segítséget nyújtania.

Európában sokféle formája létezik a katasztrófabiztosítások rendszerének. Romániában például kötelező lakásbiztosítás megléte. Kötelező jelleggel írták elő, hogy egy néhány elemi csapást tartalmazó lakásbiztosítást kell kötni. A katasztrófák után pedig ebből finanszírozzák a károsultak megsegítését. Püski András, a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségének elnöke példaértékűnek nevezte a román módszert.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


7 − 4 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>