Kötelező biztosítás — 2010. május 18.
Változások a kötelező biztosítás díjaiban

Az Uniqa Biztosító várakozásai szerint a megváltozott kgfb törvény miatt idén megdőlhet a tavalyi kötelező biztosítás váltás 1,5 milliós rekordja. Az Uniqa biztosító mintegy 2 millióra becsüliaz idén azon gépjármű tulajdonosok számát, akik élni fognak a kötelező biztosítás váltás lehetőségével.

A kötelező biztosítás díjszámítás új alapokon

A kiemelt érdeklődés az új kötelező biztosítás díjszabás miatt várható. Az eddigi hengerűrtartalom alapú besorolást, a teljesítmény alapú váltja fel. Ennek a kgfb díjszabásnak köszönhetően egy öreg nagy köbcentis diesel autónak a biztosítási díja feltehetően csökkenni fog, míg egy új kis köbcentis – viszonylag nagy lóerős gépjárműnek a kötelező díja várhatóan magasabb lesz az eddiginél.

Ezért sem mindegy mely biztosítóhoz szerződünk le, hiszen nagy különbségek várhatóak, nem mindegy mekkora összegről kapjuk a csekket.

Az új kategóriák 2011.01.01-től:

0-37 kW között

38-50 kW között

51-70 kW között

71-100 kW között

101-180 kW között

180 kW felett

A módosuló kötelező biztosítás törvényre a technika fejlődése miatt volt szükség. Egy kis köbcentis, de magas lóerős autóval nagyobb az esély arra, hogy balesetet okozunk, amit a biztosítók statisztikái is alátámasztanak. Ennek a szemléletében várhatjuk a biztosítási díjak alakulását.

Kötelező biztosítás váltás online

Honlapunkon lehetősége van a kötelező biztosítás kalkulátor használatára, biztosítás váltásra, a biztosítótársaságok díjainak összehasonlítására. Éljen a lehetőséggel!

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 5 = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>