Kockázati életbiztosítás — 2010. május 08.
Életbiztosítás kötésének okait vizsgálták

Az Aegon Magyarország Biztosító ZRt. által megrendelt az életbiztosítás kötésének okát vizsgáló felmérést egy 500 fős csoporton végezték el, amelyek természetesen a saját ügyfélkörből ugyan, de különböző társadalmi rétegben és különböző helyen élő emberekből kerültek ki.

Életbiztosítás a biztonságérzet megteremtéséért

A felmérésből egyértelmű adatok mutatják például azt, hogy az embereknek egy életbiztosítás megkötésekor a legfőbb szempont a hosszú távú biztonságérzet megteremtése, a család és egyén biztonsága. Ezt a megállapítást a válaszadók 50,6 százaléka teljesen egyértelműen jelenti ki.

Azt viszont tudjuk, hogy a mai életbiztosítás módozatok nagy része  már egy megtakarítással egybe szőtt biztosítás. A felmérésből kiderül, hogy általában a férfiakat érdekli jobban a várható hozammal elért összeg, míg a nők körében az életbiztosítás megkötésekor a biztonságérzet megteremtése a döntő érv. Egy másik szemszögből való megközelítés eredményeként azt láthatjuk, hogy elkülönülnek a városi-fővárosi és a kisebb vidéki településen élő emberek válaszai, ahol a városban élő emberek válaszaiban a megkötés okának egyértelműen a megtakarítási szándék a döntő ok. Ezzel ellentétben a vidéki embereknek még mindig a biztonság megteremtése a fő célja egy életbiztosítás megkötésével. Megfigyelhető, hogy a vidéki emberek leginkább egy jó ismerős véleménye a legfontosabb vélemény a tekintetben, hogy melyik biztosító társaságot válasszák.

Egyértelműen megállapíthatjuk azonban, hogy a megkötött életbiztosítás szerződések tekintetében akár a megtakarítási szándék, akár a biztonságérzet megteremtése a fő cél, egy életbiztosítás meglétével mindenképpen csak nyerhetünk: egyrészt biztonságban tudhatjuk mind magunkat, mind pedig a családunkat egy nem várt esemény bekövetkezésekor; másrészt havonta néhány ezer forintos megtakarítással és egy jól megválasztott befektetéssel néhány év múlva akár egy nagyobb összeghez juthatunk.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 3 = 12

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>