Utasbiztosítás — 2010. április 20.
A vulkánkitörés miatt központi téma az utasbiztosítás

Megbénult a légi közlekedés a légtérzár miatt, emiatt sok magyar maradt külföldön. A biztosítók csak a kiutazás miatti késésekből eredő károkra vállalnak kockázatot, a hazautazásból eredő járattörlésekre nem terjed ki a biztosítók kockázatvállalása. Abban az esetben viszont fizetnek ha már az utas elindult, de a gépe késett, és emiatt nem tudott csatlakozni a következő járathoz.

De még ebben a helyzetben is fontos, hogy a kint rekedt embereknek legyen utasbiztosítás kötvénye. Azoknak akik kint maradtak, és még a kiutazásuk előtt gondoskodtak az utasbiztosítás megkötéséről a biztosítók a vis maior-ra hivatkozva felajánlották, hogy telefonon is meghosszabbíthatják biztosításukat.

Az utasbiztosítás kockázatvállalása továbbra is kiterjed a sürgősségi egészségügyi ellátásra, betegségből eredő költségekre, poggyászkárokra, jogvédelemre, tolmácsköltségre stb. sürgősségi készpénz segély is igénybe vehető.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 − 6 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>