CASCO Egyéb biztosítás — 2010. március 26.
Sok autós még mindig nincs tisztában a KRESZ módosulásaival

Idén január 01-től a KRESZ módosult. Sajnos a módosulások még mindig nem jutottak el minden közlekedőhöz. A gyalogosok, kerékpárosok védelme érdekében több, mint 60 ponton módosultak a szabályok.

Lássuk az autósokat érintő legfontosabbakat!

– A járműn lévő azonosításra szolgáló rendszámot jól látható helyen kell elhelyezni és indulás előtt érdemes ellenőrizni. A rendszám nélkül közlekedők és egyben szabálytalankodók visszaszorítására szolgált ez a módosítás. Érdemes tudni, hogy a rendszám nélküli elhagyott járműveket közterület-használat engedély nélkül, mellékutakon elhelyezve a hatóságok a korábbi 30 nap helyett már 10 nap után elszállíthatják!

– 3500 kg össztömegig azonosak a sebességhatárok, így 130-110-90-50 km/h a maximális megengedett sebesség.

– Megszűnt a vasúti átjárók előtti sebességkorlátozás. A korábbi 30 és 40 km/h helyett most fokozott óvatossággal kell megközelíteni az átjárókat. Természetesen ahol a körülmények szükségessé teszik (pl.: nehezen belátható útszakasz) ott jelzőtábla szabályozza a sebesség maximumát.

– Konkrét meghatározásra kerültek az autópályán lévő leálló sáv használatának szabályai. Ilyen például a műszaki meghibásodás, forgalomterelés, útfenntartás, burkolatok és hozzá tartozó tárgyak tisztítása, útellenőrzés. Érdemes azonban a leálló sávot a lehető legkorábban elhagyni.

– Új táblaként szerepeltetik a KRESZ-ben a „Környezetvédelmi övezet (zóna)” táblát, amely a sűrűn lakott területeken igyekszik visszaszorítani a környezetszennyező gépjárművek közlekedését.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


3 × = 15

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>