Generali biztosító 2009 összefoglaló

Nehéz évet tudhatnak maguk mögött 2009-et tekintve a hazai biztosítótársaságok, hiszen a válság ezen a területen is éreztette hatását. Bátran kijelenthetjük azonban, hogy ennek ellenére a Generali képes volt megőrizni stabilitását, sőt bizonyos tekintetben javította is pozícióját a biztosítási piacon.

A válság hatására a 2009 évben a személybiztosításokat tekintve leginkább az egyszeri díjas termékekre igazolható a visszaesés, ez a leginkább negatívan érintett termék. A Generali azonban a legtöbb igényt kielégítő, felelős stratégiával kidolgozott termékekkel volt képes előállni, így a rendszeres díjas unit-linked termékei erősödtek, ezekre a válság ellenére a növekedés volt a jellemző, így 2009-ben e tekintetben az első helyet sikerült megszereznie.

Dr. Pálvölyi Mátyás elnök-vezérigazgató nyilatkozatában elmondta, hogy a Generali biztosító kiemelt hangsúlyt fektetett, hogy a megváltozott igényekhez igazítsák biztosítási termékeiket. Év elején bevezették új unit-linked életbiztosításukat Europe Treasury néven, mely biztosítás a változó piaci igényekre reagál.

Nagy népszerűségnek örvendett a tavaly bevezetett munkanélküliség – biztosítás, a különböző baleset-, egészség-, lakásbiztosítások területén is sikerül növekedést produkálni. Köszönhető ez a rugalmas, dinamikus mindenkori alkalmazkodóképességüknek, a tapasztalatuknak, szakértelmüknek, hogy a nehéz idők közepette is képesek voltak növekedést elérni, stabilitásukat megőrizni.

A kötelező biztosítások körül tapasztalható erős árverseny a Generali biztosítónak nem kedvezett 2009-ben. A teljes kgfb piac díjbevétele 5.2%-kal csökkent. A Generali Biztosító 16,3 milliárd Ft állománydíjjal zárta az évet, mely 6,7% csökkenést jelent. Az előző évhez képest a CASCO biztosítás piaca is visszaesett a gazdasági válságnak köszönhetően.

A teljes CASCO biztosítás piaci díjbevétele 6,8%-kal csökkent. Az új CASCO szerződések száma 6,4%-kal esett vissza, mely nem is számít rossz eredménynek, ha belegondolunk abba, hogy a teljes CASCO piac új szerződéseinek száma 23.8%-kal esett vissza.

Biztosítási kalkulátoraink segítségével részletes információt kaphat a Generali biztosító CASCO biztosítás, autóbiztosítás – kötelező biztosítás, lakásbiztosítás, utasbiztosítási ajánlatairól.

 

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


× 3 = 21

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>