Kötelező biztosítás — 2010. március 22.
Ha még nem kaptuk meg a kgfb csekket!

Nem éri meg kötelező gépjármű-felelősség biztosítás nélkül közlekedni.A tavaly novemberi biztosító-váltás tetemes munkát adott a különböző biztosítóknak. Sajnos ennek az eredménye az lett, hogy nem minden biztosító tudta időben kipostázni a csekket, ezért a megszokott 30napról 60 napra emelkedett a türelmi időszak. Március elsejével azonban ez megszűnt, ez volt az a határidő, amíg a rendőrök nem büntették meg azokat, akik nem tudták igazolni a befizetést.

A határidő letelte után azonban több tízezer forint bírságra számíthat az, aki nem rendelkezik kötelező biztosítással (kgfb), vagy nem tudja bizonyítani annak meglétét. Emellett a bírság mellett számolnunk kell azzal, hogy az elmaradott teljes díjat, ha nem szeretnénk, hogy autónkat kivonják a forgalomból. Valószínűleg még mindig vannak olyan ügyfelek, akiknek a biztosító valamilyen oknál fogva nem küldött ki csekket, azonban ne feledjük, hogy ez nem mentesít a felelősségvállalás alól. Érdemes mindenképpen utánajárni és minél előbb befizetni a biztosítási díjat, hiszen egy esetleges káresemény bekövetkezésekor előfordulhat, hogy saját zsebből kell a költségeket finanszírozni.

Kapcsolódó hírek

Hír megosztása

About Author

netbiztosito

0 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


× 9 = 72

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>